Wednesday, December 28, 2011

bicara hati :)

ur life would not change if no effort dari diri sendiri.

cakap memang senang, memg mudah.

tapi bila nak laksanakan, tanpa usaha, tanpa semangat,

ade hasil?

mungkin tidak.

ape lagi? bile nak cabar diri sendiri untuk melakukan perubahan ke arah yang lebih positif?

ke arah lebih baik?

yeah. hendakkan sesuatu, akan kehilangan sesuatu.

itu memang syarat yang utama.

tapi. Dia lebih tahu segalanya.

mungkin perubahan kita itu akan memberikan kita berganda kebahagiaan? kegembiraan?

pray to Allah.

Monday, December 26, 2011

short updates!

Assalamualaikum!:D

since busy lately nie (busy ke? mungkin tidak sebenarnye), jadi rase mcm tak sempat je nak update blog (oh. sebenarnye, malas.) ahah. well well well. review what i have done for last weekend.

BROGA! yeah. for the 1st time, pergi broga. well. thanks to faiz coz die yang bangkitkan usul untuk pergi ke broga. and thanks to ayit, he's the driver ok. dan ahli ahli, aku, kak taten dan wan. oh yeah. kol 4 da bangun. finee. aku tak tido pun malam tuh. oh. only for an hour je tido. pastu terus berjaga. oh my. oh my. kol 5 gerak. subuh dekat petronas. kol 6.15 da panjat :D ok. sangat bising itu faiz. biasela. budak budak. urghh..bising dan bikin malu! tapi sangat best panjat2. da lame tak wat aktiviti mcm tuh. dan orang pun ramai. jadi takdelah macam bosan je. boleh cuci mata juge..erkk? -_-"

BISNES!  opss. fikiran aku da ke arah bisnes. InsyaAllah. rezeki semua datang dariNya. jangan mengalah. dan dua hari berturut2 aku gi mint. akak2 tuh nak tengok. pas balik broga tuh pun gi sane gak lagi. ngantuk2 tahan gak! rezeki jangan ditolak. hehe. Alhamdulillah. terpk utk update lagi barang2 baruuu :D

https://www.facebook.com/pages/Color-Of-Collection/242193012514227

sape tak like lagi, JOM like page atas nie. sokongan family dan keluarga kekuatan saya :')

dan yeah. da nak masuk awal tahun. jadi da mule la busy utk majlis kahwen aleh nt. hantaran tak siap gubah lagi. bilik tak kemas lagi. rumah tak gubah lagi. goodies bag takdak lagi. hailaaaa. InsyaAllah, sempatttt -_-"

Tuesday, December 20, 2011

Monday, December 19, 2011

color of collection

Assalamualaikum! :D

dah lama terpk. tapi baru sekarang lancarkan misi. eceh. misi la sangat. tp sebab time tu semangat ngah tinggi. hihihi. ape die? ape die? saya sekrang da buka bisnes. bisnes online jah! bukan sampai bukak kedai pun. hehe~
bersemangat segala bagai tapi bile pk diri sendiri jadi model. aish. malu la plak saya. tapi takpe. semangat itu penting.

currently, items yang saya jual sekrang baru la tudung bawal plain dan pashmina. dan insyaAllah. more items will come. SOON ok. blouse, top, skirt, pant, dress or whatsoever. InsyaAllah. pray for me! aha. hajat di hati nak buat part time je since im jobless rite now. dapat income sikit2 pun jadi la kan?

jadi...JOM LIKE PAGE SAYA NIE MEH. tanda sokongan anda kepada sy :)


jangan lupe sebarkan kat kawan kawan korang jugak ye. dan harga yang ditawarkan juga adalah affordable!! no worries~

Tuesday, December 13, 2011

Ia bukan sekadar nombor. Ia adalah KETAGIHAN

Assalamualaikum

last weekend, sesi memunggah kotak kotak yang berlambak dilakukan (erkkk? skema?) yeah. memang banyak sangat kotak yang disimpan. since semua sayang nak buang khazanah negara, jadi masing masing simpan dalam kotak dan longgokan di mana saja yang boleh dilonggokkan. termasuklah saya!

hey. sayang ok nak buang kertas kertas yang penuh dengan tulisan, nota, contengan. (bukti begitu rajen saat itu.haha) tapi melihat kepada kertas kertas yang penuh dengan nombor, pengiraan, rajah, graf, yeah..i miss mathematic! sungguh. rindu nak belajar matematik balik. nak tekan tekan kalkulator. nak conteng conteng. kerut kerut dahi sebab nak paham soalan dan formula dan nombor semua bagai. haha. yeah. aku gila suke dengan matematik. belek belek balik buku latihan, soalan, kuiz, tutorial time matrik dulu. setiap muke penuh dengan contengan, pengiraan, semua bertanda. nampak bukan kegilaan terhadap matematik. sangat. tu baru time matrik, belum lagi time sekolah, math tam, math moden. teringat bukan singkatan bagi matematik tambahan dan matematik moden? haha. every single question, mesti nak buat. tak tahu tanya kawan, tanya cikgu. tanya abang. tanya ayah. haih laa. lame gile tak belajar matematik da.

tapi. tapi tapi. tak tahu kenapa.bila belek balik buku tutorial bio, hahah. KOSONG. KEMAS. LICIN. BERSIH. tiada contengan. tiada jawapan. tiada nota pada setiap soalan. kalau ditanya "Siapa buku bio nye masih bersih?" mungkin aku dengan yakinnya akan angkat tangan dengan tingginya. sebab memang betul. buku tutorial bio aku tak bersentuh. mungkin ada. tapi dekat part soalan yang senang. yang mudah. yang kacang goreng je. keh3. sangat lemah when it comes to reading. to bio. cause need a lot of reading. tapi hakikatnye, saya suka menconteng, mengira, menekan nekan, mengerutkan dahi saat soalan matematik sangat kencang untuk bercakap, tapi tidak semudah itu.

Tapi dalam realiti skrg, hakikat sekrg, saya belajar dalam jurusan sains (eh. da grad pun). yang sangat jauh dari pengiraan. nyahhhh. its all about bio again. no more math. chettt. dont worry math, u will always at top of my heart and bio will be the third one. why third? because chemistry got the second place. teehee :D

Wednesday, December 7, 2011

redha itu ikhlas. pasrah itu menyerah

Assalamualaikum :)


ye. melihat kepada tajuk entri pun da tau skrip dari Ombak Rindu. hoyeahh! hoyeahh! da tengok da tengok! ahaha. aku tengok kat ksl city, jb. jauh bukan? memang jauh.

overall story nie. jujur nie. baca novel lagi feel dari tengok movie. baca la banyak2 kali, still leh menangis kot. ntah. mungkin sebab dalam filem banyak potong2 kot. jadi feel aku pun terpotong. n yet, aku masih ingat jalan cerita dalam novel cane even da lame da bace. jadi part part yang ade memang aku ingat. but still, macam director cakap, diorg ubah part2 sikit untuk kesesuaian. that was fine actually. aku rase kalu makin banyak part die letak, mahu macam cerita hindustan 3 jam. ahaha.

still, cerita melayu yang ini baik, bagus. we can feel the sadness.gaya lakonan semua. even tak memerlukan kata, tp dari sinar mata pun kite da dpt rase kesedihan tuh. to those yang suke tengok drama, suke nangis, mudah touching, leh la tengok. hihi. ke time tuh ngah ade masalah nak nangis puas2, leh tengok cerita macam tuh! dibenarkan. (sebab aku pun buat mcm tuh gak kdg2. haha)

but if, one day, diorg wat jadi drama plak. memang aku tengok! for sure la klimaks, konflik dalam drma lagi banyak kan. baru la best nak emo2. ;)

Thursday, December 1, 2011

hati perempuan memang kuat sebenarnya :)


#trying so hard to forget, only makes u remember all memories#

this is true. always complicated when it comes to heart thing. but we are strong enough to face it. percaya?

shortnote: trying to let go the past and let present and future to come in. i am sorry. if one day, the day u realize that u actually want me, need me, have a feeling towards me, but i am not there, standing at the place like i used to wait. i am sorry. that means, i already found someone that treats me like a priority. don't worry, revenge never exist in my heart. and we are still friend :)

Wednesday, November 30, 2011

color block



*courtesy from google*

nampak meriah sangat warna2 nie kan? yes! nie la color block! 
ape color block? kombinasi dua/3/4 warna2 solid. tapi ingat. jangan lebih dari 3/4 warna. nanti nmpk macam ape je..heee~ nie ape y aku baca la kan~ :D choose one color utk ditonjolkan. macam pada beg? 
pilih beg warna fushia. dan baju plak warna simple dan lembut~
serius! aku rasa mcm cantek gila atau vogue gile pakai baju cani! tapi tuh la keberanian kene ade. haha. eh. utk baju kurung pun ade tau~ jap..aku cek google =p

TADAA!
*courtesy dari google*

nie la die. kombinasi baju kurung moden warna hijau dan purple. pink dan kelabu. bukankah ia nampak menarik? kan? nanti can match ngan tudung purple. :) ohh. baju nie aku google image. dan rupenye, nie design dari satu blogshop nie.  modishmodehouse.com
cube la tengok! sangat sangat cantek dan boleh buat mata jadi blink2 tau! haha. eh. artis pun pakai tau!

*erra fazira*

kalu buat baju kurung, mungkin aku berani lagi. tp mesti pilih kaler soft je..haha..kalu buat pakai seluar, mungkin tidak. tapi orang dulu2 pun ade pakai gak. kan? :)

p/s: nie bukan contest blogshop atau ape. ini pengenalan color block. hahaha

p/s lagi: ala. dalam kehidupan kite pun kite pakai gak kan? suar itam, baju putih, tudung pink, beg mcm2 warna. itu pun color block jugak ape! keh3

Friday, November 25, 2011

fatih

good morning! rise n shine! :D

pagi pagi da masam muke. gano rejeki nak masok amira? adoi. tapi tapi. mood suddenly changing!
mengapa?
bagaimana?
siapa?
di mana?
ahah. si tembun la bagi walkman wan kat aku. suro dengar. nasyid dari indon. dengar je aku boleh tersenyum. :)
mungkin aku agak ketinggalan zaman sebab baru dgr saat ini. fine. fine. aku nie bukan pendengar tegar nasyid. @@.

meh dgr lagu nie meh! :)

oh my. video upload pun da bertahun tahun. nmpk sgt duduk bwh tempurung la ko nie amira. @@
no instruments been used. only gune mulut sebg sound effects sume. hik3. dannnn hensem jugak. =p
me? not perfect.
others also same.
nobody perfect.
i know that fact. but maybe, i am expecting something.
expecting too high until susah nak capai.
mengharapkan something yang dapat meng 'WOW' kan aku.
haha. tak habis2 ngan wow!
maybe its time untuk aku accept the situation like it shud be accepted.
tapi hati susah gile nak terbuka. nak terima.
idok la aku tahu ngape jadi gini.

perempuan, RM, shopping, kerja

salam!

mustahil la kan kalu dapat pisahkan perempuan dan shopping. sangat mustahil! dan susah maybe. sape berjaya meh sini nak tips? haha.

lagi lagi emosi tak stabil, asek marah marah, moody, (semua tuh aku la tuh), keinginan nak membeli tuh mesti akan tetibe jadi high gile! even tengok thru fb je pun, atau blogshop mane mane, still, tarikan die..perghh! memanggil2. ok. hiperbola. mungkin aku sorg je kot camtuh. haih~

bile dapat berlawan dan berperang dengan nafsu sndr, a very big clap! dapat save money. tapi soon, money tuh akan terbang ke barang barang lain pulak. haih lagi~  *tiny clap plak*

but agak bersyukur skrg sebab temptation ke arah selendang da reduce. maybe sebab duet da kurang? atau dihalang untuk membeli? atau selendang memang da banyak? ye! bile da cecah until 60++..what else can u say amira? pengumpulan yang tak disedari dari dulu. nak dibagi orang sayang, nak simpan, sape nak pakai lagi selain aku? nak pakaikan kat faiz? oh my~ bulat mulat muke budak itu. =p

isu selendang da setel. but now, beg, top, paling baru maxi skirt? aiyak. hilang yang lain, datang yang baru. memang naluri wanita yang suke melihat benda benda yang chantek, warna yang meriah, sweet, nice and whatsoever yang menampakkan chantek. wonder, if sampai satu masa aku da tak pakai semua tuh, ade ke generasi lain yang boleh aku turunkan? i wonder, ape akan jadi kalu aku ada adek perempuan? heh.

dan ye. bile muncul tajuk macam nie, itu petanda nafsu aku datang. yeah. like i said, bile ngah ade prob, moody, murung, depress, mood tak stabil, (aku rase mcm da jadi angry bird minggu nie), aku terasa sangat2 nak membeli. tiap hari usha baju baju, maxi skirt. haha. but till now, boleh tarek nafas lega, aku masih lagi boleh mengawalnye eventho, aku da kire kire bajet lagi. adoii.

i just need a job rite now. tak kesah kerja apa apa, janji dapat top up balik duet dalam akaun aku. list barang aku nak beli da memanjang! oh. itu termasuk barang barang untuk orang lain jugak. teeheee. it not an excuses. it's reality! dangg.

just believe in faith. rezeki ada di mana mana. rezeki untuk seseorg hambaNya akan datang jugak walau mengambil masa yang panjang. :)

Monday, November 7, 2011

pavlova!


yeah. i know saye lemah dari segi menghias. teehee :D
takpe. janji menjadi! nyum2~

Thursday, November 3, 2011

sabar atau redha?

A fact that I forgot.

A fact that changes everything.
and I hope for a changing actually.
but a good ones of course!

A fact that I have to accept it.
No matter how I deny it.
but it already happen.
continuously.

there is no hope actually.
even one. the answer is still no.
hah.
brain can accept it. brain knows it.
but heart?
gives a thousand facts! thousand sad! thousand evidences!
heart never accept it.
why?

TIME will heals everything.
and im looking for it.
looking for a rainbow in a heavy rain.

"Lelaki. cari la wanita yang betul betul anda sayang. Dan wanita, cari lah lelaki yang betul betul sayang anda"

Monday, October 31, 2011

the road not taken- Robert Frost

TWO roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;        5
 
Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,        10
 
And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.        15
 
I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.


the road not taken- poem that i learnt time form 4? ahaha. tak ingat. tapi setiap baris ayat, setiap makna poem nie, sangat terkena kat diri sendiri. two roads in front of me. but i have to choose either one. not only my feeling should be counted, but also others. esp parents. their blessing are important. the road that i choose now, WILL made all the difference in the future.

Thursday, October 20, 2011

lomo pictures~

LOMO's pictures in the house! excited gile! :D

jap. ape lomo?



ok. nie lomo versi golden half. one of my wishlist. n now. i have one. hehe. mine is the green trees. hidup hijau! *tiba jah!* haha. y mcm nie gambar yang dapat shud be half half. but td dpt dari kedai gmbr, diorg cakap, tak dpt wat. sebab kecik, double scan? ape ntah. aku pun tak phm. jadi diorg wat full pict. 







outcome dr lomo. i just love the color. memang la tak secanggih camera camera digital yang ada. tp ntah. i just love it. :) gonna saving more nak beli flash nye pulak. haha. flashnye pun comelll je~

with smiley! so bile tangkap gmbr, automatic will smile with big heart! hahaha~

updated!

hei! :)

misi craving for foods aku masih lagi berjalan macam biasa! weehuuu~ da touch down one food dengan jayanya. pasni ape lagi foods yang rela hati nak ditouchdown kan? hihihi. bia lambat, janji dapat :D

1) ikea's meatball!. aku selalu tengok orang sekalian fb makan benda nie. n feedback semua bagus bagus. jadi aku nak try!

2) seoul garden lagi. serious. makan sekali hari tu macam tak cukup plak. hehe.

3) chilli's. tgk die punye portion of food. gulp. puasa seminggu tahan nie! nmpk yummy sangat :D

4) tutti frutti. yeah! da de kat bangi. tapi xleh makan selalu. satu mangkuk da cecah belas belas.

5) full house. tgk tempat pun da kawaiii giler! :D

6) steak segala steak! da lameee giler tak makan. 

* berjaya makan steak kat kg baru. Alhamdulillah~

7) bubba gump, the curve, damansara.

8) red velvet cake! nak try buat one day :)

9) macarons! dengan warna yang pelbagai.


 ohh. baru aku perasan. ade lagi dua yang da rase. red velvet kek aku da try wat dulu. macarons pun da berjaya rasa. ahh! nak tambah wish list baru.


10) pavlova~ nak try wat.


11) triffle? da buat.
 

bile tak bekerjaya lagi nie. ape boleh buat? handalkan langkah di dapur je la. =p

Tuesday, October 18, 2011

life should be easy after this. i hope so. never stop doa =')

something, some matter, that is not our reachable, Allah knows better what is good for us. some reason is hiding, n we have to search for it. be strong heart. please. that is more than enough for me.

orang lain nak kawen, aku pun nak..haha

bile nak start menaip je, mesti terkaku, tergamam, terberhenti, dan segala punye TER la yang ade..sebab mood nak menaip, bukan selalu ade..aiyak! 

jauh perjalanan, luas pemandangan. eceh. nape? sebab semlm jadi wedding planner aleh n kak haida. ape? wedding planner? tang planner mane pun aku taktau. takat bawah bon*** (bak kata aleh) n perut je. mane nak plan plan nye? keh3. sajee. da puas dok umah. jadi orang gi beli barang barang, aku follow je la. dari tempah kad kahwen. dok situ da berjam jam. pastu ke sogo. cuci mata. ottoke? sangat sangat chantek semua beg!! dapat cuci mata je la. makan makan. test minyak wangi.

pastu ke ikea. ape? ikea? tempat yang dah lame gile aku nak pegi. tu untung ikut aleh n kak haida. hihi. selain makanan was fully sponsored, dapat gak jalan jalan. tp seperti yang dijangka, mesti aku tido dalam kete. haha. masuk je ikea. mata aku da tertarik kat semua items yang ada dalam tuh. dari kerusi, meja makan, bilik tidur, furniture, katil, almari, tema warna, lampu lampu, pinggan mangkuk, everything aku suke! n sagt suke artificial flower yang dijual even bunga tipu je pun, tp tetap chantek. n the vase, y pelbagai bentuk, warna, saiz, semua aku suke! ingat nak beli. tp nt la. bilik ngah penuhh. hehe.

dan dalam banyak banyak barang. satu benda je aku beli. dan smp sekrg, aku rase nape aku beli? haha


can opener ikea! haha. dan semestinye warna hijau la y aku pilihkan? kan? kate feveret kaler. mestila hijau! heee~ *kenyit kenyit mata* 
reason aku beli? sebab nmpk comel dengan warna yang pelbagai (padahal 4 warna je..hehe) dan secara jujurnye jugak, aku tak reti gune punnn. keh3.. dan paling menggembirakan. ikea meatballs yang sangat sangat aku nak makn, dapat gak aku makan. alhamdulillah~

p/s: smp sekrg, masih lagi job hunting. dan aku masih terkenang kenang 1st time gi interview hari tu. ahh. i need to improve myself. soft skill itu penting. influence in English also important! sangat sangat! 

Saturday, October 8, 2011

if we are out of words, TARAM je. haha! butterflies in my stomach

yesterday evening, i take out all my files dari rak. belek punya belek. and i found some letters. haa. ape? surat? dari zaman sekolah menenag till matrik. ahh. wat a memory la kan main surat surat. rasa macam dulu budak bermasalah plak main surat surat. kalau ngan secret admire takpe jugak. tapi nie dengan kawan sejantina. but dont get me wrong. bukan main tarek rambut pun. just it was a way to solve some problems. masalah hati katenye. aching aching je. when i reviewd back all those stuffs, macam kelakar pula. rajen tuh nak tulis panjang panjang. n still have it now. nak bakar sayang. jadi simpan la. wat kenangan :D
*ini lirik lagu from someone i know kat matrik. haha. lawak je*
title: tak bisa memilihmu (kot)
by: sixth sense.
lagu nie popular kot time dulu kala. addicted kat lagu nie sebab one situation that change eveything. cewah!
anis! if u ever remember this song. :)

*my 1st and only one kad raya kat matrik*
dari atin kat matrik melaka. haha.
excited bile cek cek bakul ade kad raya untuk diri sndri.

anis! ingat tak?
mestila awk ingat kan. awak jadi posmen utk situasi ini. 
blerghh. simpan lagi tuh. 
time malam merdeka. haha. memg kerja gila time tuh.
n who knows, kami masih kawan smp sekrg. 
Alhamdulillah :)

*three letters that i got during my secondary school*
even suro bakar, but me still simpan. hehe

anis! 23.3.2007 (kot. tahun nie)
ingat tak? huhu. sy masih simpan ye.
bile bukak memg merungkai seribu persoalan.
bahaha. nak bakar sebenarnye. tp selalu lupe. n don't know how nak bakar.

every second that we face is our memory. :D

adoi..sekrg aching2 kene speaking. ahh. tahu tak cuak itu ape? interview punye pasal. i cant sleep well for these few days. oh my.
sape sape yang comes across read this, doakan saya ye :')

Sunday, September 18, 2011

17 september 2011 :)

Let's pictures do the talk please :)
















simple, nice and sweet memories that could lighten up the future :)

Monday, September 5, 2011

muke makin bulat sambut syawal mulia~

assalamualaikum!
SALAM AIDILFITRI. maaf zahir dan batin! :D

aku rasa sabtu ahad nie la baru aku boleh tarik nafas banyak2 sikit. kalu tak,,dari sabtu last puasa ritu sampaila jumaat semalam,perhhh! bz. biase la. anak dara kannn -_-" bila kurang kakitangan, kerja mcm banyak plak. heheh. tapi, aku rase mcm aku da rajen sikit. sikit la kan. hehe. sebab bak kate mak abah " da habis blaja, kene rajen2 da. before nie sebuk study, leh la nak manja2 tak wat keje.skrg tak boleh da" haha. ok fineee.

1st time tahun nie, aku rajen tolong mak wat kek lapis. hihih. then bile tgk kek tuh terhidang di rumah orang. omo! chantek giler layer nye..mcm beli kat kedai. haha. tetibe kagum ngan diri sendiri. makin bersemangat nak terima tempahan lagi. woot3! harap rajen aku berterusan la kannn :D

spending our time with family dan saudara mara semua, adalah saat yang paling bermakna, berharga, saat yang paling menyenangkan. agree kan? sebab hari khamis, 3 syawal lepas, semua datang beraya kat rumah. makan makan. gelak gelak. amik gambar sane sini. moment yang paling bermakna aku rase. penat masak malam tuh jangan cakap la. tapi bile tgk kekecohan itu, hati aku rase senang. hilang segala resah kat hati aku. (gile la. time raya pun aku masih ade masalah hati. percaya tak? :'(

bile atuk nenek dah takde, sape lagi kalu bukan adek beradek,cucu cucu utk eratkan balik semua hubungan. kan? ouh. rinduu arwah atuk n nenek. T_T sebak kot bile gi ziarah kubur mereka. hmmm.

ape lagi. izinkan gambar2 utk menceritakan segala detik yang aku cakap nie eh. aku taip pnjg2 pun takde gunenyewww..haha!

nie sebilangan cucu cucu hj yusuf dan hjh salimah. ade yang non ada! hehe

ngan mak ayah pakcik makcik :)

anak dan menantu hj yusuf dan hjh salimah


oh. gmbr pagi raya pertama? ada ada. jangan risau. haha



:) every second is memories. tak kisah la benda sedih, gembira, suka, duka..tetap kekal sebagai memori. no one can delete a memory. past is past. future no one knows. cherish every second of it. :) Alhamdulillah. hati aku sedikit tenang. ahh. mungkin hanya sekejap je tenang nie. hek3.

16/9 ni balik johor lagi. yippee! yippe! nak kumpul, nak kutip, nak simpan, seberapa banyak memori yang boleh sampai penuh hard disk. haha.

toodles!

p/s: bekarattt gile karangan ayat aku nie. oh myyyy~



Followers