Tuesday, November 30, 2010

Alhamdulillah. hari ini hati sangat lapang walaupun pada paginya macam tidak bermaya~!

alhamdulillah~ :)

Wednesday, November 24, 2010

currently.. macam suka plak dekat ayat nie

" biarlah orang mengumpat kita, biarlah orang mengata kita, biarlah orang buat kita, 
tu tandanya kita sangatlah popular! sebb tu die wat macam macam pasal kita"

ngeheheheh~ tengok! saye berfikiran sangat positif!kan?

pok! kene sepuk~

how i wish i can have that strenght

huh? tak habis habis dengan jiwaa kacau. sejauh mane kekacauan jiwa hang tu mira? heh. mira, ini hanya dugaan. I try to think sssoooooooo positive as I can. (see? nmpk tak aku sangat pikir positif?) tapi, kalu dengan memendam, dapatkah saya berfikiran positif dengan jayanya? mungkin hanya sedikit. 50%. mungkin 100% just for a while. hmm.

susahnya kan kalu jadi seseorg yang suka memendam? *angguk laju2* sangat sangat la setuju. adoiii~
how i wish. bila kite petik je jari, then ape yang kite pendam tu terus terkeluar? heh! sangatla mustahil!

susahnya kan kalu jadi seseorg yang suka memikirkan sesuatu y diluar batas kite. kalu aku cakap kat adik aku. mesti die jawab " haa! pengaruh drama la tuh!" ngee~ ohh. i just cant stop it. tapi yela.. penat sebenarnye kalu asyik memikirkan benda yang macam2. macam sangatla complicated tau! like novelist plak. memikirkan jalan cerita yang mantap! haa. mcm tu la lebih kurang pemikiran aku. teeheee!~ (leh tulis novel gini)

selalu berdoa, jalan hidup nie smooth as I want. tapi sangat la mustahil kan. kalu takde dugaan, kalu takde cabaran, kalu takde tangisan, mane awak nak belajar erti hidup wahai amira?huhu. *angguk laju laju lagi*

ohh. saat ini. dalm hati ini, ada sesuatu yang tersurat dan tersirat dan tersembunyi. sungguh! tapi tak mampu nk luahkan. or boleh saya cakap saya tidak berani? ohh. saya tidak mempunyai kekuatan itu untuk meluah. im not that type! huu. kan bagus kalu aku bole jadi mcm tuh? jenis yang senangggg jer nak meluah? jenis yang senanggg jer nak bercerita? jenis yang senanggg jer nak..emm..nak ape lagi ntah. haa! jenis yang outspoken? hmm. yes! outspoken! huuu~ kan bagus..tapi susah untuk saya sampai ke arah itu. nanti mesti muka saya akan berubah. kalu bole nak pintu kemana saja doremon tu. sebb bile da luah kan. nak terus pergi jauh jauh. pastu baru datang balik. huhuhu.

sebab? saya bukan jenis banyak bercakap. tp sy senang untuk mendengar. bagi la cerita ape ape pun. saya akan dengar dengan khusyuknya dan tekunnye. *sampai kerut kerut dahi*

tapi sape sape yang kenal saya dengan baiknye. dengan mendalamnye. they will know bile saye ok dan bile saye tidak ok. bile saya ceria dan bile saye tidak ceria. bile sy senang, bile sy susah. tapi ade ker? *berdoa dalam hati. dan cakap dengan yakinnya. ye. ada!*

ohh. could i just take one, only one painkiller? gulp. gulp. tak baikla. tak baik. jangan amik. nanti kau ketagih, lagi datang satu masalah! saya budak baik. dan tidak akn mengambil benda benda seperti itu! ape la. ish. what i need to do is. duduk diam2. pikir baik2. berdoa. pikir bersih bersih. jauhkan diri dari hasutan setan. emm.

Monday, November 22, 2010

satu titik..dua titik..tiga titik..berterusan non-stop



kecewa kah hati ini?

setitis harapan, sejuta kebahagiaan.

ada kaitan ker? heh. aku pun taktau ada ke tak.

selagi hayat masih ada, tak salah terus berharap.

hoping for a miracle!

Sunday, November 21, 2010

prepare for the battle!

tomorrow is the day uhh?

estimation date: 1 month!
venue : animal house, lab, UKM
bajet : Sdn Bhd.
pakaian? kasut sukan. baju yang selesa. beg besar. lab coat (bole y sndr punye ataupun yang disediakan)


barang keperluan? alat tulis. air minum. buku. bekalan makanan (penting!)

mau join? mempunyai sebarang pertanyaan?
sila hubungi *122# ataupun talian hotline yang berada di kaca laptop anda!


semoga semuanya berjalan lancar, dengan kesabaran dan ketabahan yang tinggi. emm!

Saturday, November 20, 2010

Thursday, November 18, 2010

aku diragut!

tolong tolong. apa nak buat nie..aigoo. huhu. sian la wahai hati nie. nape?

gigi aku saket! no. i mean gusi aku bengkak. aish.

makanya..

kenikmatan aku utk bercakap, utk ketawa, utk makan byk2 telah diragut!nak mengunyah sangat payah. sakit. nasi tu leh aku kate, aku trus telan jer without gigit. or x pun, aku gumam macam org takde gigi. huhu~ pagi pagi bangun mcm pipi besar sbelah! erkkk.

jadi..gedik2 la ngadu kat mak aku..mak aku cakap. nak tau ape?
"tu la. dr dulu kate nak diet. tak wat2 jugak. haa. gigi saket, tanda tak bagi makan la tuh!"

ohh. mak. pandai wat ya terkedu eh? nguuu~ aku serius. mak men2. aigooo~mak suro gi klinik. lagi sekali aku tanye sebb terlintas dalam pkrn an.

aku : mak, kat mane klinik murah area sini?(tiap masa aku dok pk, mane klinik murah? )

mak aku dengan selambanya menjwb, "klinik UKM kan murah?"

hoo. mak! urm2. aah kan. klinik UKM murah. sebb freeee jer..*senyum2 kambing* 
aku lupe dengan kewujudan pusat kesihatan itu. ohh~

pastu tanye2 la dekat sorg akak nie.hee~
die suro amik ponstan.aku xtau.impacted 3rd moral. partial eruption. pre ape ntah. huu~ ayat dentist. eden tak phm. ampun kakkk. nak tanye lebih2 kang, takot lagi panjang lebar akak jwb. takpe. y sy igt PONSTAN. nie gejala gigi bongsu nak tumbuh katenye. @_@

betul la kate orang. bole demam kalu gigi bongsu nak tumbuh. tapi aku tak demamm, aku kan kuat! cume pening2 tak sedap badan je! heeh! 

Tuesday, November 16, 2010

cares

once again and again. hati aku sangat berdegup kencang sekrg nie. kayaknya napa sih?

hati bermonolog sndr *mungkin nak mimpi besh kot mlm nie* hee~


dan syukur sangat2. kali ini, rumah akan penuh dengan manusia. heh. complete items!
aleh da selamat smp umah. we thot he won't be at Bangi for this raya. yela. since keje die tak menentu kan. tapi tadi die kol mak. n said "aleh nak balik gak" haha. nampak sangat dia da tegar nak ponteng keje. heh! takde la org menangis an sebb raya sorang2 kat jb? hehe! *thumbs up*

wan plak akan balik esok petang which i mean tuesday after habes kelas. ahh! tak sabar nak gaduh ngan die.
and kak syateen pun akan balik dr kelantan-bangi naik flight esok ptg. :)
campur tolak,darab bahagi..cukup 9 org! *love2*

preparation?
daun kelapa ada lagi separuh utk dianyam. barang basah semua da ade. ape die? aku taktau masak ape sebenarnya. heh. bajet chef besar la an? hihi. tunggu la mem lagi besar mule beroperasi. nanti tau la. hee.
kemas umah? takpe. tenaga laki ade banyak. aku nak dok goyang kaki jer. (^^") compem kene kuasa bebelan dari 8 kepala!

nota kaki: to peroottt paling boroi dalam umah! ye. yang paling besar tuh! hee. no worries. kami semua2 tetap dekat sebelah untk bgi sokongan. bukan kat sbelah jer. tapi tetap dekat belakng (utk menerima tempias put2..euuuwww~)
di depan juga (utk menerima tempias hembusan..urghhh~).insyaAllah. rezeki ada di mana2. semua kejadian ini ada hikmahnye. :') (aku plak y sebak.)

time to sleep2..esok kene gi setelkan keje!




Friday, November 12, 2010

life isn't that great until u know what life is meant for.

it is colorful until the day u went away..

why?

from life,  u know what is patient..

what is tear..

what is laughing..

u learnt how to give and accept..

problem comes..

but u shudn't run away. never give up.

that is ingredient in life.
hai! huh~ otak da tak berjalan sangat nak update ke benda alah nie. pandai buat, pnd ah men. huhu~

semua org kat fb dok bising bising. jadi aku pun nak kecoh gak ah.
at last! habis gak sem 1 tahun 3 aku!! (wpun da lame berakhir..hhihi)
lagi satu sem lagi utk aku truskan perjuangan! emm!
even da hbs pun. but still. a lot of thing i hve to focus on.
seperti?
THESIS. yeah. benda itu. sebahagian dr wajib konvo!
selagi tak hbs, selagi tuh, masih ade byk dugaan yang perlu ditempuh.
semoga kami masih tabah untk hadapinya.

tempat untuk LI pun menjadi masalah! huhuh.
why?
sebb certain kawan da dpt da tempt LI. but certain lagi belom.
jadi. compem la y belum dapt risauu. huhu. saingan pun makin kuat.
aigooo~!

and also. there is one thing. one thing that "da tertanam tertimbus" dalam hati nie. sangat dalam plak tu. taktau tanah jenis ape smp tertimbus dalam sangat. aigooo!~
kalu bole, xnak pk langsung. memg taknak langsung. biar la berlalu mcm tuh jer.
boleh ker?
i hope so! dengan izin Allah.

Friday, November 5, 2010

giveaways by kiszdoll!

hai! salam semua.
post kali ini sangat la bertujuan yer. bukan macam post sebelum2 nie yang suka merapu meraban. ngeh3.
ok. straight to the point.
korang nampk gambr kat bwh nie? cute cute kan semua? nmpk gebu!
sumpah tak tipu! :)

nmpk comel kan? ;p


warna, bentuk, corak sume adalah pilihan sendiri! menarik kan? kire kite flexible nak wat plushy ikot kemahuan kita sendr. :)


ape semua nie? motep letak gambar nie?
sebab..
kisz ada buat giveaway! =D
giveaway before this tak join, sebb lambat tahu tentg kewujudan plushies2 nie. ngeh3.
skang da tau. jadi nak cube naseb la!=D
sape kisz? 
semua leh tengok dekat link nie.

giveaway an. y aku paham la an. hehe.
join contest nie. n follow je cara die. n yang bertuah akan dapat hadiah la! *giggle*
kisz akan bagi hadiah kepada 3 pemenang mengikut kategori
kategori 1 = kategori untuk ibu2(untuk anak2 kcik mereka)
kategori2 = kategori student(skul,kolej or u)
kategori3 = bekerja...

bila buka blog die. haih. teringat zaman memborong2 dulu. hehe. 
kongsi beli dengan kawan. dan sangat la banyak yer. 
tp masyukkk. sebab pulangannye menawan.
dan menggumbirakan hati! tak tipu. betul. hehe.






hey2. inilah koleksi yang kami beli dari kisz. chantek kan? sangat kreatif. n believe me. she has an effort untuk puaskan hati pelanggan! no doubt. tak percaya? tengokla saja sheep dan cendawan di atas nie. time order, tu la 1st time die buat bentuk2 tu.. but hasilnye? awesome oke! hehe. and they look happy together :)

dan plushies ini sangat flexible nak bagi dekat sesiapa pun. tak kire usia bangsa dan agama! serius. 
try get one. dan korang akan percaya ape sy cakap. ngee~
memg tak rugi!

Wednesday, November 3, 2010

one step forward full with happiness =D

hai3! hati sy sangat senang sekrg. ho ho ho =D
susah kalu nk tengok sy seng gumbira nie. bukan sebab dapat makan free tau! ingat aku nie kuat makan ke haa? aku on diet ah! cewahhh. tipu sungguh. ngee~
tapiii, bukan jugak sebab dapat jumpe putera ensem2. ohhh. itu jauh sekali! pintu hati dinda telah tertutup kakanda sekalian. ngaaa~ perasan! hehehe~
lagi la sangt jauhhh, kalu aku cakap aku jumpe gu jun pyo! hahaha. sangat la mustahil. jumpe macam rambut gu jun pyo ade la! heheheh~~ tak baik ah. insaf2~ =D
tapiiii sebab~~ aku gi kuar tadiiii..gi MINES!
ahhhh. lantak la. korang nak cakap aku kecoh ke..aku propa ke..takat gi mines je pon. ape nak kecoh an? tp ade aku kesah? lantakla semua itu. janji hati aku senang dan tangan aku nak trus menaip. hahah.

dengan ini. sy ingin menyampaikan ucpn dr tulus hati suci sy ini. sy tidak memandang tempat2 y mewah, tempat y havoc, tmpt2 y datin2 dato' je pegi. ahh. sy tak pandang semua itu. yang sy pndg, sy tak kesah pergi ke mana2 biarla ke tandas sekali pun. asalkan akan terpahatnya satu kenangan indah di situ. hahahah. ayat sangat takleh blah. hehehe~ persahabatn itu sangt penting ye kawan2. biarla kita ikhlas walau mcm mn pun org itu. an? an? an? =)

sy juga ingin mengucpkan gamsamida~~ kepada omma sy y tercinta kerana memberi sy kuar berjalan2. hehehe~ sgt kesian la sy an. mcm tak penah kuar jer. apela. bukan begitu ye kawan2. cume pergerakan sy masih di bawah pantauan mak ayah sy. takpe. sy selesa mcm nie. syukur. :)

perjalanan kami turut disertai oleh geng anna. hehe. so total sume 4+5=9 la. hesh. ape la. tu pun xtau kire. hehe. smpai2 trus solat. :) kemudian? MAKAN la. ape lagi. lapar kotttt! even aku sarapan kol 11 pon, tp tetap laparrr oke. hahaha.

pastu? yes! gi men bowling! senanye bole hitung dengan jari jer berapa kali aku gi men bowling. tp. jari aku tak terkira sebb aku pun da lupe berapa kali aku da main. ngeh3. takpe. pasni compem dompem, aku pro men! lawan jom! hahaha~ tak baik takbur =p
pastu round2 pas solat asar. gi cari barang anniversary dila. oopps! hehe~

gi beli makanan sikit2. beli SUSHI jugak. gu jun pyo punya pasal! haha. tiba ja.
tapiiii! ingin saye ingatkan di sini sushi salmon tak sedap! dan yang seangkatan dengannye oke! huh. tak sedap. tak sedap. aku makan. meleleh2. isk3. muntah balik. huh. tekak melayu terakhir la katakan. haha. ade la bw balik sikit tok orang2 kat umah. bia sume blaja makan org jepun! =D

time maghrb abg aku mesj. tanye nak join makan mcD x? hajat di hati mesti la nak kan. hehe. pas drop mereka kat UKM. sy pun vroom2 la an. target kol 8 smp umah. jalan plak lengang. ehem. paham2 la. 80-100 km/j la sy bawa an. hehehe. paling slow la tuh~

tapi ghupe2 nye. mereka kelentong! saje je cakap mcm tuh supy sy balik awal! huh. jahat sungguh.
dan mal n faiz excited bile tau ade sushi. sume nak makan sebb 1st time an. haha.


tengok2! siap membahagi antara dua. so. dua2 dpt rase. haha.


 muke! punye nikmat la makan kan. hahah. padahal tak habis! =D

tapi egg tart mendapat sambutan hangat! nanti la syg2 sekalian. nanti kak ya masak lagi oke? hahah~ 

aku syukur sangat. sebab it end up with happy ending! setiap langkah yang membawa keceriaan. gelak ketawa. alhamdulillah. takde kate yang sesuai nak gmbrkan perasaan aku. hehehe. wah3. ayat drama sungguh!~ nggeee~

nak tengok gmbr kami jalan2? sila tgk kat facebook ye! ( tu pun kalu cik zera da upload kat fb..hihi)

akhir kata dr saye :)
sy sayang sangat2 sama itu dila, itu zurin dan itu hazirah! ikhlas dari hati sayeeee yang suciii ini. hehehe~

Monday, November 1, 2010

saya sedih..

sedih..

sedih..

dan

sedih..

T_T

nangis 1 malam pun tak cukup.

entry sempena penyambutan 1 november. :D

salam.


alhamdulillah. it a relief bila semua exam da habis. yay! rasa macam tak percaya plak hanya 3 paper dan 3 hari yang awal habis semua nie. dan rasa tension hanya untuk paper paper yang sedikit. haha.


tapi. for those yang masih belom finish exam, GUD LUCK! =)


rasanya macam baru semalam jer an aku dok bising bising banyak keje la. penat la. pening la. kecewa la. sedih la. semua semua la. rasa mcm baru jer aku cakap semua tuh. tapi da berlalu da masa tuh. haha. dok ngeluh ngeluh nak habis cepat. 


haa! ko! hamek! nak habis cepat kan. kan da. exam da habis da. dah habis satu sem da. maksudnye tinggal lagi satu sem jer sebelum kami betul betul habis pengajian dalam kos nie. hoh~ rasa mcm da tua. tapi perasaan masa ia berlalu tak dirasai. kosong. yeke? 


sebab keje yang menimbun nimbun, so tak rasa masa berlalu dengan sangat cepatnya! even da habis exam pon, assignment arab tak siap lagi. hahaha. menangguh je. kan da. padan muka. orang bole tarik selimut awal malam malam, bole golek golek tengok cerita, kau tak habis lagi keje. hehe. takpe. redha. nasib badannn. satu je lagi keje. pastu heaven tok sementara! hehehe


nape sementara? sebbabbbbb..nanti da start lab! dengan masalah lab tak setel lagi. kene tambah keje tok lihat toxicity. xtau ah gano nak setel. jumpe dato' pon idak lagi. kalu ikot cakap Dr, macam kene mula awal. tapi ntahla..haih. tengok mengeluh lagi! hahaha.


mengeluh la. cakap la ape pon. lambat lagi ke. ape ke. bak kata makcik ani(kawan mak) "lambat laun ko kene lalui gak" (ani et al 2010). hahahah. baik makcik. saya paham! =p


da cuti sementara nie mcm banyak la benda aku nak buat. antaranya? KEMAS BILIK! bilik macam tongkang pecah. berhabuk! setebal 1 inci wa cakap. apa punya anak dara la. mak mak tengok compem reject aku jadi menantu! hihi~


pastu. pastu. nak jernihkan keadaan yang keruh. huh. wish me luck! semoga sentiasa jernih la an? ngee~


pastu? nak sambung download cerita. gali gali laman web. dapat? terus click download here! sekali takde subtitle after download! ape kes? T_T


pastu. nak joging la. atas katil! =))


macam macam lagi aku nak setelkan benda benda yang tergendala. heh. orang busy la katakan. keliling pinggang ada keje. bukan keliling pinggang ada laki! hehehe.


so, challow~

Followers