Wednesday, December 28, 2011

bicara hati :)

ur life would not change if no effort dari diri sendiri.

cakap memang senang, memg mudah.

tapi bila nak laksanakan, tanpa usaha, tanpa semangat,

ade hasil?

mungkin tidak.

ape lagi? bile nak cabar diri sendiri untuk melakukan perubahan ke arah yang lebih positif?

ke arah lebih baik?

yeah. hendakkan sesuatu, akan kehilangan sesuatu.

itu memang syarat yang utama.

tapi. Dia lebih tahu segalanya.

mungkin perubahan kita itu akan memberikan kita berganda kebahagiaan? kegembiraan?

pray to Allah.

Monday, December 26, 2011

short updates!

Assalamualaikum!:D

since busy lately nie (busy ke? mungkin tidak sebenarnye), jadi rase mcm tak sempat je nak update blog (oh. sebenarnye, malas.) ahah. well well well. review what i have done for last weekend.

BROGA! yeah. for the 1st time, pergi broga. well. thanks to faiz coz die yang bangkitkan usul untuk pergi ke broga. and thanks to ayit, he's the driver ok. dan ahli ahli, aku, kak taten dan wan. oh yeah. kol 4 da bangun. finee. aku tak tido pun malam tuh. oh. only for an hour je tido. pastu terus berjaga. oh my. oh my. kol 5 gerak. subuh dekat petronas. kol 6.15 da panjat :D ok. sangat bising itu faiz. biasela. budak budak. urghh..bising dan bikin malu! tapi sangat best panjat2. da lame tak wat aktiviti mcm tuh. dan orang pun ramai. jadi takdelah macam bosan je. boleh cuci mata juge..erkk? -_-"

BISNES!  opss. fikiran aku da ke arah bisnes. InsyaAllah. rezeki semua datang dariNya. jangan mengalah. dan dua hari berturut2 aku gi mint. akak2 tuh nak tengok. pas balik broga tuh pun gi sane gak lagi. ngantuk2 tahan gak! rezeki jangan ditolak. hehe. Alhamdulillah. terpk utk update lagi barang2 baruuu :D

https://www.facebook.com/pages/Color-Of-Collection/242193012514227

sape tak like lagi, JOM like page atas nie. sokongan family dan keluarga kekuatan saya :')

dan yeah. da nak masuk awal tahun. jadi da mule la busy utk majlis kahwen aleh nt. hantaran tak siap gubah lagi. bilik tak kemas lagi. rumah tak gubah lagi. goodies bag takdak lagi. hailaaaa. InsyaAllah, sempatttt -_-"

Tuesday, December 20, 2011

Monday, December 19, 2011

color of collection

Assalamualaikum! :D

dah lama terpk. tapi baru sekarang lancarkan misi. eceh. misi la sangat. tp sebab time tu semangat ngah tinggi. hihihi. ape die? ape die? saya sekrang da buka bisnes. bisnes online jah! bukan sampai bukak kedai pun. hehe~
bersemangat segala bagai tapi bile pk diri sendiri jadi model. aish. malu la plak saya. tapi takpe. semangat itu penting.

currently, items yang saya jual sekrang baru la tudung bawal plain dan pashmina. dan insyaAllah. more items will come. SOON ok. blouse, top, skirt, pant, dress or whatsoever. InsyaAllah. pray for me! aha. hajat di hati nak buat part time je since im jobless rite now. dapat income sikit2 pun jadi la kan?

jadi...JOM LIKE PAGE SAYA NIE MEH. tanda sokongan anda kepada sy :)


jangan lupe sebarkan kat kawan kawan korang jugak ye. dan harga yang ditawarkan juga adalah affordable!! no worries~

Tuesday, December 13, 2011

Ia bukan sekadar nombor. Ia adalah KETAGIHAN

Assalamualaikum

last weekend, sesi memunggah kotak kotak yang berlambak dilakukan (erkkk? skema?) yeah. memang banyak sangat kotak yang disimpan. since semua sayang nak buang khazanah negara, jadi masing masing simpan dalam kotak dan longgokan di mana saja yang boleh dilonggokkan. termasuklah saya!

hey. sayang ok nak buang kertas kertas yang penuh dengan tulisan, nota, contengan. (bukti begitu rajen saat itu.haha) tapi melihat kepada kertas kertas yang penuh dengan nombor, pengiraan, rajah, graf, yeah..i miss mathematic! sungguh. rindu nak belajar matematik balik. nak tekan tekan kalkulator. nak conteng conteng. kerut kerut dahi sebab nak paham soalan dan formula dan nombor semua bagai. haha. yeah. aku gila suke dengan matematik. belek belek balik buku latihan, soalan, kuiz, tutorial time matrik dulu. setiap muke penuh dengan contengan, pengiraan, semua bertanda. nampak bukan kegilaan terhadap matematik. sangat. tu baru time matrik, belum lagi time sekolah, math tam, math moden. teringat bukan singkatan bagi matematik tambahan dan matematik moden? haha. every single question, mesti nak buat. tak tahu tanya kawan, tanya cikgu. tanya abang. tanya ayah. haih laa. lame gile tak belajar matematik da.

tapi. tapi tapi. tak tahu kenapa.bila belek balik buku tutorial bio, hahah. KOSONG. KEMAS. LICIN. BERSIH. tiada contengan. tiada jawapan. tiada nota pada setiap soalan. kalau ditanya "Siapa buku bio nye masih bersih?" mungkin aku dengan yakinnya akan angkat tangan dengan tingginya. sebab memang betul. buku tutorial bio aku tak bersentuh. mungkin ada. tapi dekat part soalan yang senang. yang mudah. yang kacang goreng je. keh3. sangat lemah when it comes to reading. to bio. cause need a lot of reading. tapi hakikatnye, saya suka menconteng, mengira, menekan nekan, mengerutkan dahi saat soalan matematik sangat kencang untuk bercakap, tapi tidak semudah itu.

Tapi dalam realiti skrg, hakikat sekrg, saya belajar dalam jurusan sains (eh. da grad pun). yang sangat jauh dari pengiraan. nyahhhh. its all about bio again. no more math. chettt. dont worry math, u will always at top of my heart and bio will be the third one. why third? because chemistry got the second place. teehee :D

Wednesday, December 7, 2011

redha itu ikhlas. pasrah itu menyerah

Assalamualaikum :)


ye. melihat kepada tajuk entri pun da tau skrip dari Ombak Rindu. hoyeahh! hoyeahh! da tengok da tengok! ahaha. aku tengok kat ksl city, jb. jauh bukan? memang jauh.

overall story nie. jujur nie. baca novel lagi feel dari tengok movie. baca la banyak2 kali, still leh menangis kot. ntah. mungkin sebab dalam filem banyak potong2 kot. jadi feel aku pun terpotong. n yet, aku masih ingat jalan cerita dalam novel cane even da lame da bace. jadi part part yang ade memang aku ingat. but still, macam director cakap, diorg ubah part2 sikit untuk kesesuaian. that was fine actually. aku rase kalu makin banyak part die letak, mahu macam cerita hindustan 3 jam. ahaha.

still, cerita melayu yang ini baik, bagus. we can feel the sadness.gaya lakonan semua. even tak memerlukan kata, tp dari sinar mata pun kite da dpt rase kesedihan tuh. to those yang suke tengok drama, suke nangis, mudah touching, leh la tengok. hihi. ke time tuh ngah ade masalah nak nangis puas2, leh tengok cerita macam tuh! dibenarkan. (sebab aku pun buat mcm tuh gak kdg2. haha)

but if, one day, diorg wat jadi drama plak. memang aku tengok! for sure la klimaks, konflik dalam drma lagi banyak kan. baru la best nak emo2. ;)

Thursday, December 1, 2011

hati perempuan memang kuat sebenarnya :)


#trying so hard to forget, only makes u remember all memories#

this is true. always complicated when it comes to heart thing. but we are strong enough to face it. percaya?

shortnote: trying to let go the past and let present and future to come in. i am sorry. if one day, the day u realize that u actually want me, need me, have a feeling towards me, but i am not there, standing at the place like i used to wait. i am sorry. that means, i already found someone that treats me like a priority. don't worry, revenge never exist in my heart. and we are still friend :)

Followers