Monday, May 2, 2011

kek coklat. time study week.

assalamualaikum!
perghh dua hari aku tak on9. (eleh. kecoh. baru dua hari). heh~ sangat bz sejak kebelakangan nie.
n yeay me! coz exam da habis. thesis da submit. hal LI da setel. tinggal hal jpa je. so.. khamis n jumaat, aku da gi operasi ngan mak aku gi beli barang barang nak wat hantaran. wat last minute. hamek. padan muke. keh3. hantaran ape? tu entry kemudian. =p

aku nak share ape y aku da buat dulu2 masa awal2 study week. dah lame giler. tapi aku nak share jugakk~
aku memang hantu kek coklat! hihi.

memula, sediakan bahan-bahannya~

pukul telor sampai kembang. putih gebu.




masukkan minyak satu cawan penuh(ikut resipi pada pek coklat tuh~)

 masukkan tepung coklat instant .

da siap semua. kita masukkan dalam loyang bulat. dan kukus! time kukus nie kene balut pembalut dengan plastik ye supaya air kukusan tak jatuh kat kek tuh. kalu tak, kek tuh tak naek. 
(malas sangat nak rotate kan gmbar~)

yang nie utk wat topping die. nie name nye kaedah 'double boiling'.

tadaa! dah siap~

p/s: ade step yang ditinggalkan sebb bz sgt sampai lupe nak snap! =p

2 comments:

  1. amboi3~ perli akk ke ape part double boiling tu? =p hahaha~

    ReplyDelete

Followers